2014. április 6., vasárnap

vajon mennyibe kerül kiragasztani egy választási óriásplakátot?
vajon többen fognak az adott pártra szavazni csak azért mert lépten nyomon akkora méretben vigyorog valamelyik jelöltjük az arcunkba hogy a legapróbb pattanási is láthatóak lennének ha nem retusálták volna le őket?
annyira abszurd.
mennyi is az az annyi,ami a kampányra megy?
no persze, azóta van ez több is. (a kepmutatas.hu-n naprakészen követhetitek elvileg)
szerintem gyomorforgató.
nem tudom honnan, mert nem értek hozzá, de nem is érdekel. csupán ennek az egésznek a nevetségessége(vagy inkább siralmassága).
nem beszélve arról, hogy mennyire idegesítő nap nap után közlekedés közben, a városban sétálva, a postaládát kinyitva, a youtube áttekerhetetlen réklámok formájában ezekbe a képmutató hazugságokba ütközni. ráadásul ezeknek a hangzatos/látványos dologok nagy része SEMMIT nem mond a pártról, csak annyit hogy ki tud szebbet ígérni(majd jóeséllyel nem betartani), ki tud hangzatosabb szlogent kántálni és ki tudja ocsmányabbul szidni a másikat.
persze, tájékoztatni kell az embereket, tudnunk kell kire szavazunk. de könyörgöm. ez nem a módja.
a napokban jött egy pártnak az újsága, nem nevezem meg melyiké mert nem ez a lényeg, de kultúrált módon, újrahasznosított papírra nyomtatva, nem fényképminőségű papírt pazarolva, INFORMÁCIÓKAT tartalmazott, interjúkat.. elolvastam, és ha meg nem is győzött feltétlenül, legalább a hányinger nem fogott el közben.
meg lehet(NE) találni a módját hogy bemutassa magát egy párt, csak nyilván nem az a cél, hogy minél többet megtudjunk róluk, hanem az hogy mi az ami mögé takarózva a leginkább meg tudják nyerni a szavazókat, persze. csak kérdés, mi miért vagyunk ilyen hülyék, hogy elcsépelt szlogenek és hangzatos ígéretek alapján döntünk. vagy ha nem ez alapján döntünk, akkor miért szórhatják mégis erre a pénzt, nekünk miért kell lépten nyomon ezekbe a nevetséges 'hirdetésekbe' ütköznünk?
egyáltalán nem hiteles ez így.
kicsit belegondol az ember hogy a fent feltüntetett összegeket hova lehetett volna átcsoportosítani...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése